De Dijkdichters

Archief


KnAK-prijs voor gedichten-banners

Eind 2013 ontving onze dichterskring een prachtige financiële bijdrage uit de zg. KnAK-regeling, de 'Knip voor de Amateur Kunst'. Deze actie was voortgekomen uit de BNG-Cultuurprijs voor de beste amateurkunstgemeente van Nederland 2013, die Lelystad dit jaar Lelystad ten deel viel.
Op grond van ons voorstel betreffende 'Gedichten in etalages' kwamen wij in aanmerking voor een financiële impuls om d.m.v. gedichten-banners voor in de etalages de leegstaande winkelpanden in winkelcentrum 'De Gordiaan' een wat aantrekkelijker uitstraling mee te geven.
Voor het beschikbare bedrag konden wij in de loop van 2014 precies 13 gedichten-banners laten vervaardigen, het aantal Dijkdichters in die periode.
Helaas zijn de banners nooit in de etalages van leegstaande winkels terechtgekomen. Dat had alles te maken met problemen rond de toenmalige winkeliersverenigingen in 'De Gordiaan'.
Gelukkig konden er voorlopig wel zes banners in de entreehal van FlevoMeer Bibliotheek worden opgehangen.
In 2015 hebben alle banners gedurende een half jaar op de eerste verdieping van het 'Agora'-theater een plaats gekregen. En begin 2016 kregen alle banners een plekje op de bovenverdieping van de Bibliotheek, waar ze prachtig van pas kwamen bij de Nationale Gedichtendag 2016, op 28 januari 2016.
De gedichtenbanners zijn ons eigendom en kunnen eventueel ook weer elders worden geëxposeerd.

f l o o r

Klik op dichtersnaam voor de KnAK-banner:

Jan Huisman- een prieel
Esam Alwasete- Bataviawerf
Floor Koedam- Ver dwalen
Gerard Beense- Tree Voor Tree
Rolf Captijn- Mijn nieuwe wildernis
Anne Graalman- Verlangen
Wil van der Lans- Lelystad geeft lucht
Erik Kramer- In Zicht
Bert Souman- even
John Stigter- Lelystad
Igna Geveke- NA DE REGEN

28 januari 2016


"De Salon" Open podium Lelystad

Hierbij nodigen wij u uit voor De Salon (OpenPodium lelystad) van 25 maart 2018.

Het zal opnieuw een hele happening worden. Op de voorlopige programmalijst staat een echte musical ster (we laten zijn naam nog onbekend) en vele andere leuke artiesten.

Wilt u optreden, mail dan zo snel mogelijk (zie poster) naar desalonlelystad@mail.com (inderdaag geen gmail). Hou er dan rekening mee dat we vele opgaves krijgen.

Het geheel zal plaatsvinden op 25 maart 2018
Kunsthuis Callipope
Kofschip 12 te lelystad
Aanvang 14.30 uur

klik op de foto voor een vergroting.

25 maart 2018


"De Salon" Open podium Lelystad

Op 28 januari 2018 14:30 uur is er weer "De Salon" Open podium Lelystad.

Net zoals de vorige keer zijn er weer Zangers, dichters, muzikanten en andere kunstenaars die iets van zichzelf zullen laten zien.

klik op de foto voor een vergroting.

28 januari 2018Open Podium "De Salon" Lelystad, op 29 oktober 2017

Op 29 oktober 2017 is er een "Open Podium" voor muzikanten, dichters, vertellers, humoristen of andere "artiesten" die voor een publiek zouden willen optreden. Dit open podium noemen we "De Salon".

Het is de bedoeling dat "De Salon" hierna 1 x per 2 maanden zal worden gehouden, op de laatste zondag van de maand.

Wij nodigen u daarom uit om te komen. Als bezoeker of als artiest. De toegang is gratis en het moet een gezellige bijeenkomst worden waar we elkaar "in de kunst" ontmoeten.

Wil je iets voordragen, spelen, lezen, of doen, dan dien je je op te geven via een mailtje aan desalonlelystad@mail.com. Het programma dat uit al die opgaves voortvloeit zal op 29 oktober zelf bekend worden gemaakt.

Informatie over het geheel kan je krijgen bij Marijke Kienhuis. Haar telefoonnummer is 06-8367 1721, of uiteraard via hetzelfde mailadres.

Binnenkort zal dit evenement ook bekend worden gemaakt via facebook.

De aftrap van "De Salon" zal worden verzorgd door wethouder Janneke Sparreboom. Er zullen ook landelijk bekende artiesten/schrijvers aanwezig zijn.

De Salon wordt gehouden in Calliope, Kofschip 12, 8223 EZ Lelystad. De aanvang is 14.00 uur.

Klik op de foto voor een vergroting.

29 oktober 20172021-08-05 (6371)